Het nieuwe SDW zorg complex in Bergen op Zoom

In de zomer van 2019 was er het eerste contact met Aan de Stegge Roosendaal over het nieuw te bouwen zorgcomplex in Bergen op Zoom voor SDW. Woonlocatie Zuiderdreef.

Hierop volgde meerdere gesprekken, met meerdere betrokken personen, u kunt hierbij denken aan de interieurarchitect, maar ook de zorgcoördinator. Daarnaast hebben we diverse zorg complexen bezocht en samen besproken om zo de wensen uit de praktijk het beste te kunnen vertalen naar oplossingen.

Deze zorglocatie heeft een mix aan bewoners, waarin de zorg-vraag kan wisselen. Daarnaast wonen er ook bewoners met een visuele beperking. Hierdoor is het erg belangrijk om een goede lichtopbrengst met de juiste lichtspreiding te creëren. Aan de andere kant is het ook de leefomgeving van deze bewoners, waardoor de sfeer ook erg belangrijk is.

Dimbare led panelen in een helder witte lichtkleur zodat er voldoende licht is op het moment dat het nodig is. Dimbare Dim To Warm led spots om sfeer te creëren als dat gewenst is.

Eén van de specifieke wensen was een armatuur in de slaapkamer, waarmee voldoende licht kan gecreëerd worden om de bewoners goed te verzorgen, aan de andere kant de wens dat deze bewoner met deze verlichting nog prettig kan lezen voor het slapen gaan, met de opmerking dat hier ook de behoefte in lichthoeveelheid per bewoner erg kan verschillen. De voorkeur was dat dit armatuur aan de wand geplaatst kon worden zodat het niet in de ruimte gependeld zou worden. De prismaoptiek zorgt voor een verbeterd visueel comfort en garandeert een optimale lichtregeling.

Met het SG armatuur Linus TW hebben we aan deze vraag kunnen voldoen. Dit armatuur kan ingesteld worden op de gewenste lichtkleur. Hiermee kan het armatuur ingesteld worden op helder daglicht als de bewoner verzorgd wordt, maar kan deze ook ingesteld worden op een lager lichtniveau met een warme lichtkleur als de bewoner ’s avonds nog een boekje wilt lezen.

Het SG Linus TW armatuur, ingesteld op “daglicht”.

SDW en Aan de Stegge waren dermate tevreden over het lichtplan, dat wij alle armaturen uit het lichtplan hebben mogen leveren en hebben mogen installeren.

Rond opbouwarmatuur, uiterst gelijkmatig licht en een fraai design, vervaardigd van staal.

Uiteraard zijn wij erg trots op dit project en danken wij dan ook Aan de Stegge Roosendaal voor de prettige samenwerking en SDW voor het gestelde vertrouwen.

Meer weten over dit project? Neem dan contact op en vraag naar Floris Breuers, de contact persoon voor dit project.