In opdracht van Alwel hebben wij ook de algemene verlichting van het studentencomplex “Easy street” Gelegen aan de Vijfhagen in Breda, mogen vervangen.

Op vraag van Alwel, hebben wij eerst de huidige situatie in kaart gebracht. De Easy street is een corridorflat. Een corridorflat is een flatwoning waarbij de voordeur uitkomt op een binnen de bouwmassa per etage gelegen loopgang. Hierdoor is er weinig daglicht toetreding in deze gang.

Om ervoor te zorgen dat er wel een optimale besparing is, maar de studenten wel een veilig gevoel behouden, hebben we ervoor gekozen om slimme armaturen toe te passen. Is het licht genoeg? (aan de raamzijde), gaat het armatuur volledig uit. Is het donker, maar geen beweging? Dan geeft dit armatuur 20% licht. Is er beweging? Dan gaat het armatuur direct volledig branden. (en na 5 minuten weer op 20%).

De verlichting in het trappenhuis was reeds voorzien van LED. Gezien de goede staat van deze armaturen hebben wij geadviseerd deze niet te vervangen.

In de algemene bergingsgang waren ook armaturen aanwezig welke continu branden. Ook hier hebben wij slimme armaturen toegepast. In de fietsbergingen waren reeds bewegingssensoren aanwezig. Gezien je deze fietsberging enkel langs 1 zijde binnen komt, heeft het terugdimmen hier geen voordeel en hebben wij onze LED verlichting kunnen aansluiten op de bestaande sensoren. (Niet alle sensoren zijn geschikt voor LED-verlichting, uiteraard hebben wij eerst gecontroleerd.)