Eind 2016 kreeg Led Up een telefoontje vanuit Bogers installatie buro: Het clubhuis van Thor gaat verbouwen en wil dit zo energie neutraal mogelijk doen. Daar hoort uiteraard led verlichting bij. Hierop volgde een afspraak met Yvonne Langen, vestigingsmanager Thor en onze lichtengineer, Floris Breuers. Tijdens dit gesprek werd het volgende duidelijk:

  • Helder en voldoende licht tijdens kaartavonden en vergaderingen
  • Sfeervolle verlichting tijdens het borrelen
  • Een hoekje voor de jeugd waar een jonge sfeer heerst
  • Zo energiezuinig mogelijk

Door deze duidelijke wensen kon onze lichtengineer, Floris Breuers aan de slag met het lichtplan inclusief visualisatie.

In dit lichtplan heeft Floris gebruik gemaakt van onze gependelde dimbare led panelen in een fris witte lichtkeur (4000K). Hierdoor is er meer dan voldoende licht (+500lux) voor de kaartavonden. Zodra het kaarten klaar is kan deze verlichting eenvoudig gedimd worden waardoor de kelk-armaturen, met een super warme lichtkleur de overhand krijgen. Hierdoor ontstaat er niet alleen minder licht, maar ook een warme sfeer. Bijkomend voordeel is dat zodra deze verlichting gedimd wordt, het ook direct minder stroom verbruikt. Voor het jeugd gedeelte hebben we gekozen voor RGB-verlichting. Een speelse sfeer verlichting, wat constant van kleur verandert maakt het verhaal af.

Bogers heeft de verlichting perfect geïnstalleerd volgens lichtplan en dit resulteerde in leuke complimenten, zowel van Yvonne, als de gebruikers van het THOR clubhuis. We zijn dan ook erg trots dat we hebben mogen meewerken aan dit mooie project.

Eenvoudige schets plaatsing van de armaturen.