Eind 2019 hebben wij in Roosendaal meerdere gebouwen voorzien van zonnestroom.

Zo zijn we begonnen in de Kroeven, hier hebben wij “het rondeel” voorzien van 36 zonnepanelen. De opbrengst van deze panelen wordt gebruikt voor de algemene stroomvoorziening van deze flat. U kunt hierbij denken aan het stroomverbruik van de lift en de algemene verlichting. Doordat we de panelen in een “oost-west” opstelling hebben gelegd, is er de optimale opbrengst gedurende de dag.

17.980Wp systeem

Het volgende project in Roosendaal was een flatgebouw aan de Van Gilselaan, gelegen in de Sint Josephbuurt. Ook hier hebben we een “oost-west” systeem geplaatst. Dit systeem levert in de komende 10 jaar maar liefst 142385kWh op!

Zonnestroom in het centrum van Roosendaal

Ook een kantoorgebouw in het centrum van Roosendaal hebben we voorzien van een “oost-west” systeem. Een voordeel van het “oost-west” systeem is dat er minder ballast nodig is. Op het dak van dit kantoor hebben we 132 panelen geplaatst. Doordat er een aantal panelen last meer last hebben van verlies door schaduw, hebben we deze panelen voorzien van onze tigo optimizers.

55.800Wp systeem

Dit project is niet hoog in de hoogte, maar wel hoog in de opbrengst. Dit dak hebben we voorzien van 180 panelen. Door de goede ligging en minimaal verlies door schaduw (nog geen 5%), hebben we hier jaarlijks een opbrengst van ongeveer 50.000 kWh.