Handhaving vanuit de overheid op energiebesparing binnen het MKB en het bedrijfsleven is sinds het tweede kwartaal van 2016 officieel een feit.

Is uw onderneming klaar voor een onverwachte energiecontrole?

Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft akkoord gegeven op de inzet van handhavingsambtenaren. Zij gaan bedrijven controleren of zij de energiebesparingsmaatregelen waarvan bekend is dat deze zich binnen 5 jaar terugverdienen wel echt doorvoeren.

Overheid focust op energie besparen

De focus ligt hierop bedrijven die jaarlijks vanaf 50.000kWu of 25.000m3 gas verbruiken. Deze bedrijven zijn namelijk volgens de Wet Mileubeheer verplicht energiebesparende maatregelen te treffen.

“Het is onze ervaring dat veel ondernemers niet op de hoogte zijn van het verplichte karakter van deze wet en de dwangsommen bij een controle wanneer het bedrijf deze wet niet naleeft.”

Led verlichting als de nieuwe standaard

Zowel bij binnen- als buitenverlichting wordt voor deze bedrijven onder meer led verlichting als nieuwe standaard voorgeschreven. Dit lijkt een vervelende maatregel, maar gebaseerd op het juiste advies is dit zeker een goede keuze en een slimme lange termijn investering.

Maar het gaat Staatssecretaris Sharon Dijksma niet alleen om de verlichting ook isolatie, ventilatie en verwarming staan op de lijst. De eerste pijlen van de Staatssecretaris zijn gericht op specifieke branches, maar de laatste signalen uit Den Haag verkondigen controles in nagenoeg alle sectoren.

Tip van een Led Specialist Floris Breuers:

“Mijn advies is dan ook deze aankondiging uit Den Haag niet in de wind te slaan maar tijdig passende maatregelen te nemen. Er wordt door de overheid nogal wat gevraagd van deze bedrijven. Dit door tijdens de bedrijfsvoering fundamentele aanpassingen te doen aan de actieve werkomgeving. Het is daarom van essentieel belang een goede en betrouwbare partner in de arm te nemen die uw bedrijf door dit proces leidt.”

Maak de juiste keuze

Wij hebben eerder en met succes bedrijven door te proces heen geholpen. Iets dat altijd begonnen is met een vrijblijvend kennismakings en adviesgesprek. Vraag nu direct een professioneel adviesgesprek aan.

Handhaving energiebesparende maatregel bedrijfsleven 2017