Belangrijk Led nieuw voor ondernemers

Bijdragen aan een betere wereld is geen vriendelijk verzoek van de overheid meer. Het is een keiharde wettelijke eis. Elk bedrijf moet namelijk de energiebesparende maatregelen, welke binnen 5 jaar terug te verdienen zijn verplicht doorvoeren. Heeft uw bedrijf bij zo’n onverwachte controle alles op orde?

Is uw onderneming klaar voor een onverwachte energiecontrole?

Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft akkoord gegeven op de inzet van handhavingsambtenaren. Zij gaan bedrijven controleren of zij de energiebesparingsmaatregelen waarvan bekend is dat deze zich binnen 5 jaar terugverdienen wel echt doorvoeren.

Overheid focust op energie besparen

De focus ligt hierop bedrijven die jaarlijks vanaf 50.000kWu of 25.000m3 gas verbruiken. Deze bedrijven zijn namelijk volgens de Wet Mileubeheer verplicht energiebesparende maatregelen te treffen.

Led verlichting als de nieuwe standaard

Zowel bij binnen- als buitenverlichting wordt voor deze bedrijven onder meer led verlichting als nieuwe standaard voorgeschreven. Dit lijkt een vervelende maatregel, maar gebaseerd op het juiste advies is dit zeker een goede keuze en een slimme lange termijn investering.

Maar het gaat Staatssecretaris Sharon Dijksma niet alleen om de verlichting ook isolatie, ventilatie en verwarming staan op de lijst. De eerste pijlen van de Staatssecretaris zijn gericht op specifieke branches, maar de laatste signalen uit Den Haag verkondigen controles in nagenoeg alle sectoren.

Maak de juiste keuze: 

Wij hebben eerder en met succes bedrijven door te proces heen geholpen. Iets dat altijd begonnen is met een vrijblijvend kennismakings en adviesgesprek. Vraag nu direct een professioneel adviesgesprek aan.

Verplichting energiebesparende maatregelen uit voeren